Skip to main content
ActieonderzoekNieuwsOpleiding

Tijd voor actie(onderzoek)! Waarom we nieuwe medewerkers trainen

Door 25/04/2024Geen reacties2 min leestijd

Practice what you preach! Dat is ons uitgangspunt bij Pluut & Partners, als initiatiefnemer van de Actieonderzoek Academy. Want bij P&P voeren we zelf ook veel actieonderzoeken uit. Als we nieuwe collega’s mogen verwelkomen, vinden we het daarom belangrijk dat zij een goede basis krijgen in het doen van actieonderzoek. Een training over actieonderzoek is dan ook standaard onderdeel van het inwerkproces. Tijdens de training wisselen we theorie en opdrachten met elkaar af. De deelnemers gaan in opdrachten soms individueel aan de slag, maar op andere momenten juist ook samen met andere deelnemers en/of de trainers. Onze nieuwe collega Sophie legt uit wat ze daar prettig aan vond:

Door hierbij voorbeelden uit de praktijk te gebruiken gaat het echt leven, wat mij enorm helpt om de materie tot me te nemen. Een inhoudelijke highlight die ik meeneem is hoe belangrijk ‘balans’ is. Niet alleen de balans tussen de verander-, leer- en kennisdoelen, wat een kernwaarde op zich is, maar ook de balans tússen de verschillende kernwaarden.

En weet je wat nou het leuke is? Niet alleen de deelnemers nemen nieuwe inzichten mee, ook onze trainers zelf raken weer geïnspireerd door de goede gesprekken over actieonderzoek. Ook door de kritische vragen of overdenkingen vanuit de deelnemers op een bepaalde aanpak of methodiek in de praktijkvoorbeelden. Een win-win situatie dus! Voordat de deelnemers hun certificaat in ontvangst mogen nemen krijgen zij nog een laatste opdracht. Annemiek vertelt hierover:

Aan het einde van de training hielden we een pitch, waardoor je uitgedaagd wordt om actief na te denken over wat je allemaal over actieonderzoek hebt geleerd in de training. Dan komt alles mooi samen!

Wil jij jezelf ook verder ontwikkelen in actieonderzoek? Bekijk dan vooral ons opleidingsaanbod. Van een interactieve workshop tot een uitgebreide leergang: er zijn meerdere opties! Neem voor meer informatie contact op via info@actieonderzoekacademy.nl of bel naar 06 53482644

Laat een reactie achter