Skip to main content

Maak kennis met onze trainers!

De trainers van de Actieonderzoek Academy hebben jarenlange ervaring als actieonderzoeker binnen zorg, welzijn en overheid. Zij weten als geen ander hoe je complexe problemen aanpakt en daadwerkelijke verandering teweegbrengt. Samen met hen ga je aan de slag met jouw uitdagingen. Maak hieronder verder kennis met onze trainers!

Bettine Pluut (hoofdtrainer)

Dr. Bettine Pluut is oprichtster van de Actieonderzoek Academy en Pluut & Partners. Al tijdens haar studie was ze gefascineerd door de kansen die onderzoek biedt voor het veranderen van complexe vragen. Niet door aan de zijlijn data te verzamelen maar door samen met patiënten, zorgverleners, managers en andere stakeholders een vraagstuk te doorgronden én op te lossen. Zij gelooft in de kracht van het stellen van goede vragen, het voeren van dialoog, het benutten van verschillende perspectieven en de inzet van creatieve werkvormen. Bettine is tevens docent aan de TU Eindhoven en begeleidt promovendia vanuit de Erasmus Universiteit Rotterdam.

actieonderzoek

Anne Marie Weggelaar-Jansen  (hoofdtrainer)

Anne Marie Weggelaar-Jansen is bijzonder hoogleraar Innovatie en Transformatie in de Zorg aan de Universiteit van Tilburg. Zij begeleidt vele promovendi, studenten en professionals in het doen van actieonderzoek. Samen met Bettine verzorgde zij al tientallen trainingen aan ervaren onderzoekers, artsen, verpleegkundigen, managers en beleidsmakers. Anne Marie is hoofdtrainer bij de Actieonderzoek Academy.

actieonderzoek

Kirsten Waaijer  (trainer)

Drs. Kirsten Waaijer, actieonderzoeker bij Pluut & Partners, organiseert de zorg slimmer en zorgzamer, met bijzondere aandacht voor de patiënt, cliënt en inwoner. Kirsten staat bekend om haar Rotterdamse no-nonsense aanpak, waarbij ze altijd haar beloftes nakomt en een extra stap zet om actieonderzoek tot een succes te maken. Met meer dan vijf jaar ervaring in actieonderzoek, biedt Kirsten praktische trainingen met echte praktijkvoorbeelden, waardoor ze zowel inspirerend als boeiend zijn.

actieonderzoek

Mark Smelik  (trainer)

Mark Smelik heeft een grote passie voor het werken aan maatschappelijke vraagstukken, in het bijzonder in de gezondheidszorg. Hij heeft de hbo-bachelor Toegepaste Gerontologie afgerond: een praktijkgerichte opleiding waar hij leerde om leeftijdsvriendelijke producten en diensten te ontwikkelen. Hierbij stond co-creatie hoog in het vaandel; iets dat Mark in zijn werk daarna altijd heeft meegenomen. Mark heeft ruime ervaring als projectleider bij diverse zorgorganisaties en heeft meerdere actieonderzoeken in het veld van zorg en welzijn uitgevoerd. Deze ervaring neemt hij mee als Trainer Actieonderzoek. Als je training krijgt van Mark kun je rekenen op energieke sessies met veel ruimte voor interactie.

actieonderzoek

Fenna Mossel  (trainer)

Drs. Fenna Mossel, netwerkpartner bij Pluut & Partners zet zich als actieonderzoeker in voor het creëren van ‘zorgzame organisaties’. Hierbij heeft zij nadrukkelijk oog voor het welzijn van de zorgverleners binnen verschillende contexten. Fenna staat voor open communicatie en kan met haar creatieve geest gemakkelijk plannen op papier omzetten in een praktisch plan van aanpak. Hiervoor put zij uit jarenlange ervaring met actieonderzoek. Tijdens de training kan zij over die ervaringen enthousiast vertellen en deze vertalen naar de uitdagingen waar de deelnemers mee te maken hebben.

actieonderzoek
28/03/2024 in Actieonderzoek, Nieuws

16 praktische lessen in het doen van actieonderzoek

Op vrijdag 8 maart vond er een heuse Actieonderzoek Experience plaats. Dit was als onderdeel van het 5-jarig jubileum van Pluut & Partners, specialisten in actieonderzoek. Deelnemers gingen in workshops…
Lees meer
13/03/2024 in Actieonderzoek, Nieuws

Hoe presenteer jíj de uitkomsten van je actieonderzoek?

In een actieonderzoek heb je meestal nuttige uitkomsten die je graag met de buitenwereld wilt delen. Je kunt er dan voor kiezen om een 'lijvig rapport' te schrijven, maar actieonderzoekers…
Lees meer

Tip

Om scherp te krijgen wat actieonderzoek inhoudt, helpt het om de verschillen met broertjes en zusjes van actieonderzoek inzichtelijk te krijgen. Die vind je op de pagina theoretische verdieping.